Çalışma Saatleri :
Hafta içi 09.00 - 19.00
Hafta Sonu 09.00 - 19.00

Diş Beyazlatma Nedir, Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Bleaching olarak da adlandırılan diş beyazlatma işlemi tüm dünyada en çok kabul gören ve kullanılan kozmetin diş hekimliği uygulamasıdır. 

Modern toplumda dış görünümümüzün her parçası gibi güzel bir gülüşün sırrı olan dişlerin görünümü de oldukça önemlidir. Ancak dişler düzenli olarak fırçalandığı ve bakımı yapıldığı halde hala beklenilen beyazlıkta olmayabilmektedir. Böyle bir durumla karşılıldığında diş beyazlatma diğer adı ile bleaching uygulaması en çok önerilen kozmetik diş hekimliği prosedürüdür.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, diş yüzeyinde meydana gelen renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri uygulanarak giderilmesi işlemidir. Diş yüzeyindeki renk değişimleri azaltılmakta ve dişler daha beyaz bir görünüme kavuşturulmaktadır. Dişin renginin ne kadar açılacağı ise dişin yapısına göre değişiklik göstermektedir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma işlemi iki şekilde uygulanan bir uygulamadır. Hem klinik hem de ev ortamında uygulanabilmektedir.

Ofis tipi olarak adlandırılan Power Bleaching işleminde dişin rengi 3-4 ton açılabilmektedir. Klinik ortamda beyazlatıcı jel ve ışık ile uygulanan bir tedavi biçimidir. Ortalama olarak bir saat süren işlem hızlı ve etkili bir diş beyazlatma yöntemidir. 

Bir diğer diş beyazlatma yöntemi ise ev tipi olarak da adlandırılan Home Bleaching işlemidir. Bu yöntemde beyazlatma süreci klinik ortama kıyasla daha uzun sürmektedir. Ancak ev tipinde de haftalar süren bir işlem söz konusu değildir. Dişteki renklenme durumuna da bağlı olmakla birlikte 5 ile 7 günlük bir süreçtir. Home Bleaching tipinde hekim tarafından hazırlanan ağızlığın içine beyazlatma jelleri konmakta ve kişi ağızlık yardımı ile bu jelleri ev ortamında 4-8 saatlik zaman dilimleri ile dişlerine uygulamaktadır.

Diş Beyazlatma Öncesi Hazırlık

Diş beyazlatma için hazırlık sürecinde varsa çürüklerin tedavi edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde beyazlatma işlemi sırasında uygulanan jel çürükleri geçerek dişin iç kısımlarına ulaşacaktır. Bu durum dişteki hassasiyetin artmasına neden olmaktadır.

Bleaching işleminden önce dişler muayene edilmeli ve temizlenmelidir. Hekim, muayene bittikten sonra diş beyazlatma işlemine başlamaktadır.

Diş Beyazlatma Güvenli Bir İşlem Midir?

Beyazlatma öncesinde diş muayenesinden geçen herkes diş beyazlatma işlemi yaptırabilmektedir. Muayene sırasında belirlenen çürük veya diş eti problemi olan hastalar ise önce tedavilerini gerçekleştirip ardından diş beyazlatabilmektedirler.

Yapılan araştırmalara göre beyazlatma solüsyonu kullanımında hiçbir zarar bulunmamaktadır. Diş beyazlatma işleminin yapısal değişikliklere ya da kalıcı bir hasara yol açtığını göstermekte olan bir araştırma bulgusu yoktur.

Yan etki olarak sadece sıcak ve soğuğa karşı dişlerde hassasiyet meydana gelmektedir. Ancak bu hassasiyet 1-2 gün sürmektedir.

Diş Beyazlatma Etkisi Ne Kadar Sürer?

Alınan sonucun kalıcılığı kişinin diş yapısına göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak bir süreden bahsedecek olursak diş beyazlatma, 6 ay ile 2 yıl arası etkisi süren bir işlemdir.  
 
İşlemin kalıcı olması için kişinin diş bakımına dikkat etmesi gerekmekte olup, özellikle de ilk haftalar dişleri boyayıcı maddeler içeren yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınılmalıdır.
 
Ankara diş beyazlatma merkezi için tıklayınız.